Waktu Subur Wanita & Lelaki Dipertingkatkan Dengan CoQ10 Shaklee

CoQ10 Shaklee (co-enzyme Q10) adalah produk terbaru yang membantu kesuburan suami isteri. Ianya mengandungi gabungan bahan-bahan semulajadi CoQ10 bersama Vitamin E dan ekstrak teh hijau. Ia dapat membantu waktu subur wanita dan lelaki. Ia merupakan satu lagi supplemen yang sangat ideal untuk digabungkan di dalam set kesuburan Shaklee.

coq10 3 ekstrak

CoQ10 adalah bahan yang sangat baik untuk kesihatan keseluruhan. Ia banyak diketengahkan untuk sakit jantung dan kesuburan. Fungsinya dalam membantu waktu subur wanita dan lelaki akan diterangkan lebih lanjut lagi.

Vitamin E – Gabungan mantap di dalam CoQ10. Info lanjut mengenai fungsi Vitamin E dalam membantu waktu subur wanita dan lelaki boleh didapati di sini http://kedaivitamin.com/khasiat-vitamin-e/ ‎

Teh hijau turut membantu meningkatkan waktu subur wanita dan lelaki. Dua kandungan utamanya, polyphenols dan hypoxanthine membantu menghasilkan telur yang subur bagi wanita dan jangka hayat sperma yang lebih panjang bagi lelaki.

CoQ10 Shaklee Untuk Waktu Subur Wanita & Lelaki

CoQ10 sebenarnya memainkan peranan membekalkan tenaga untuk proses sel. Ianya dihasilkan sendiri oleh badan dan turut dikenali sebagai ubiquinone pada mitokondria. Secara ringkasnya, seluruh tubuh badan kita terbentuk daripada satu unit yang paling ringkas, iaitu sel. Gabungan berjuta-juta sel ini yang membentuk tubuh badan kita. Pada sel terdapat mitokondria yang menjanakan tenaga bagi sel dan membolehkannya berfungsi. Disinilah terdapatnya peranan CoQ10, memastikan semua sel dapat berfungsi dengan baik.

CoQ10 paling banyak dihasilkan pada usia muda, apabila usia meningkat, ianya semakin berkurang dan menyebabkan gangguan pada fungsi sel, termasuklah sel yang membantu waktu subur wanita dan lelaki. Waktu subur wanita dapat ditingkatkan melalui pengambilan CoQ10 kerana ianya dapat menghasilkan telur yang subur. Penghasilan telur yang berkualiti banyak bergantung kepada CoQ10 yang akan menyusut apabila usia meningkat. Ini turut menjawab persoalan waktu subur wanita yang semakin merosot apabila usia meningkat. Selain waktu subur wanita, CoQ10 turut berfungsi sebagai antioksidan yang baik dalam melindungi telur dari dirosakkan oleh toksin.

Secara ringkasnya, CoQ10 membantu waktu subur wanita dengan cara :

1) Memberi tenaga untuk menghasilkan telur yang berkualiti dan subur

2) Melindungi telur dari kerosakan sebelum persenyawaan

Bagi kesuburan lelaki, CoQ10 bertindak dalam cara yang lebih kurang sama dengan wanita, iaitu dengan :

1) Menghasilkan sperma yang berkualiti

2) Memekatkan air mani untuk mempertingkatkan peluang hamil

3) Memanjangkan jangka hayat sperma

rawatan sakit jantung

 

CoQ10 Shaklee boleh diambil bersama-sama Set Kesuburan Shaklee untuk kesan optimum!

Hubungi sekarang untuk tempahan dan konsultasi percuma!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

atau isi borang